БРИЛЯНТ НАЙДЕНОВ и СИЕ

25 години работим за Вас!

Ветроупорни пана и завеси

 

Описание на изделието

Ветроупорните  завеси представляват изделия, изработени от гъвкав , прозрачен PVC материал /кристал/, кантирани странично със синтетичен PVC промазан брезент в предварително избран цвят.

Завесите са окомплектовани с обков и аксесоари, спомагащи за техния монтаж.

 

  • Предназначение

Целта на ветроупорните завеси е да ограничат климатичното въздействие в предварително обособено пространство. Те служат като преграда за вятър. При плътно обграждане на пространството със завеси може да се постигне т.нар. оранжериен ефект – запазване на топлината в рамките на затвореното пространство.

  • Използвани материали

Основният материал, който се използва при производство на завесите е PVC фолио с дебелина 0.6мм. или 0.8мм., често наричано „кристал“. PVC материалът е UV стабилизиран. Той съдържа повишено ниво на пластификатори, което му дава възможност за навиване и прегъване. За разлика от PE, PP, HDPE, найлон и другите не-винилови фолиа, PVC материалът старее значително по-бавно и е много по-устойчив на светлина и UV. Често се използва израза „силиконови завеси“, който е неправилен – силиконът е вид каучуков продукт и не е на PVC основа.

Оптималната дебелина на PVC фолиото е 0.5-0.8мм. Фолиа с по-малка дебелина имат намалени якостни характеристики. Фолиа с по-голяма дебелина нямат необходимата пластичност при навиване, пречупват се при прегъване. Често при навиване на руло, след развиването „остават на вълни“.

Кристалът се състои от чисто, прозрачно PVC и не съдържа укрепваща арматура. По тази причина, при срязване и разпъване се „цепи“ лесно. Този недостатък се избягва чрез използване на кантове от синтетичен брезент по цялата периферия на ветроупорните завеси.

Синтетичният брезент има полиетиленова текстилна армировка, която го прави устойчив на раздиране и разкъсване. Използва се синтетичен брезент с тегло 650гр./кв.м.

  • Тип на използвания обков

Типът на използваният обков зависи от основата върху която се монтират завесите. Съществуват следните варианти:

 

  • Правоъгълен обков в комплект с видиеви куки

Завесите се монтират чрез метални куки с видиев край за навиване в дърво. На самата завеса се поставя метален правоъгълен обков. Размера на обкова е съобразен с този на куката. При завъртане на 90 градуса, куката „отключва или заключва“ обкова.

 Този метод за закрепване дава възможност за бързо „отключване“ на завесата и навиването й при подходящи климатични услоявия. Куките са малки и при навиване на завесата не загрозяват дървената конструкция.

 

 

 

English French German Italian Russian Spanish

Copyright © 2015. All Rights Reserved.